Çinko Eksikliği

Çinko Eksikliği

Çinko, vücudun üretemediği veya depolayamadığı bir elementtir. Çinko, vücut tarafından hücre üretiminde ve bağışıklık fonksiyonlarında kullanılır. Büyümenin, cinsel gelişimin ve üremenin de önemli bir parçasıdır.. Bu mineral birçok yiyecek ile vücuda alınabileceği gibi takviyeler ile de desteklenebilir. 

Çinko bağışıklık, kemik sağlığı, göz, cilt, saç ve tırnak sağlığı gibi birçok farklı sistem ile ilişkilendirilir. Hücre bölünmesi ve protein sentezinde de görev alır. 
Saçlarınızın ve tırnaklarınızın güçsüz olması, cilt problemleriniz olması, kadınsal problemlerin olması çinkoya bağlı olabilir.

Çinko Eksikliği Belirtileri:


Zihinsel sorunlar
Sıklıkla enfeksiyon kapma
Deri problemleri
Yaraların geç iyileşmesi
Sinirsel değişiklikler
İştahsızlık
Tat duyusunda hissizlik
Saç dökülmesi
Testosteron hormonunda azalma
Hızlı zayıflama
Hafıza bozukluğu
Cinsel isteksizlik
Kulaklarda çınlama
İshal
Kısırlık
Çocuklarda büyüme geriliği

Çinko İçeren Besinler:
Ancak çinko olan sebzeler; ıspanak, nohut, kuru fasulye, bezelye şeklinde sıralanabilir. Bunun dışında; kakao, pişmiş tavuk, kefir ya da yoğurt, kabak çekirdeği, istiridye, sığır eti, yağsız kıyma, ceviz, kavrulmuş yer fıstığı, pişmiş yabani pirinç gibi yiyeceklerin içerisinde de çinko yer almaktadır.
Yengeç ve ıstakoz var ama benim onlarla çok iyi bir geçmişim yok eklemeyeyim😬

Yukarıdaki belirtilerden şüphelenirseniz aile hekiminize gidip bilgi alabilirsiniz. Doktorunuza danışmadan vitamin desteği almayın.💚 

Etiketler: Cinko Eksikligi, Cinko Eksikligi Belirtileri, Cinko İceren Besinler
Aralık 29, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR